Thursday, December 24, 2009

SENARAI MUKTAMAD PASUKAN2 EXPLORACE RAKAN MUDA ALOR SETAR 2009

01. KASI GEGAG ALOG SETAG
02. KAMY ADA CHEMISTRY
03. BUDAK-BUDAK POYO
04. GUESS ROCKY
05. EMPAT B KOLA KEDAH
06. PELAM
07. ONE LITRE GANG
08. POLI
09. GAME X-VENTURE
10. KOBOI PEKAN DUA
11. EMPAT B HUTAN KANDIS
12. EMPAT B GERIGIS
13. CAWANGAN KHAS
14. CACTUS JACK
15. YMM PANGKALAN KUNDOR
16. MELATI CUN
17. KEJAM SANGAT
18. EMPAT B KOLA SALA
19. K.E.Z.
20. POPILOX
21. TEGAR
22. KOBOI PEKAN
23. BELIA 1 MALAYSIA
24. DE' GONJENG
25. F-5E
hat yang mai taklimat, tahniah...
hat yang tak mai.. padan muka... dah la kena potong markah... maklumat penting pun hangpa tak dapat... jenuh garu kepala la hari game nanti...

Tuesday, November 24, 2009

Kursus Asas Kayak (Anugerah Bintang Satu)



*untuk mendapatkan / download gambar sila ke http://photobucket.com/pbsdkotasetar atau double click ja gambag kat ataih ni...

Monday, November 23, 2009

kursus ibadah korban dan kaedah penyembelihan 2009

video

Saturday, November 21, 2009

Kursus Ibadah Korban 2009


*untuk mendapatkan / download gambar sila klik http://photobucket.com/pbsdkotasetar atau senang-senang hangpa pakat double click ja gambag kat atas ni

Wednesday, November 11, 2009

KURSUS ASAS KAYAK (ANUGERAH BINTANG SATU) RAKAN MUDA ALOR SETAR 2009

Tarikh:
23 hingga 25 November 2009
Isnin, Selasa dan Rabu
Tempat:
MADA Ampang Jajar
Umur:
15-25 tahun
Masa lapor diri:
23hb November 2009
2.00 hingga 3.00 petang
Yuran:
RM20.00/orang
*bayaran ujian Persatuan Kayak Malaysia untuk memperolehi sijil kejurulatihan tahap satu
Berminat? Dapatkan borang di Pejabat Belia dan Sukan Daerah Kota Setar...
atau hubungi Bro. Zul 019-652 0998

Friday, September 18, 2009

AIDILFITRI 1430 HIJRAH

Selamat Berhari Raya kepada semua umat islam termasuk yang posa tak penuh, sebulan berpuasa melatih diri kita tentang perkara2 yang baik, teruskan la segala kebaikan yang diperolehi, jangan hanya setakat di ramadhan saja kita jadi pengunjung setia ke masjid dan surau, teruskanlah segala kebaikan yang kita lakukan di bulan ramadhan...
time raya nih tak sah kalau tak dak open house... macam selalu, pihak pejabat pun akan buat open house gak, dengan segala hormatnya mempersilakan saudara saudari berkunjung ke rumah terbuka pbsd kota setar 2009 pada 04hb oktober 2009 / 15 syawal 1430h pada jam 12.00 tgh sampaila ke 3.oo ptg
pakaian bebas, elok sangat lah tuh tengah2 bulan syawal, masa nih pun dah kurang dah orang buat open house, jemput tau datang... bawak gf boleh bawak mak dan abah pun eh, bawak adik2 pun boleh, kalau ada kakak ajak kakak sama tau! kenal-kenalkanlah keluarga dan insan kesayangan anda dengan kami di sini....
menu jamuan raya nih tak dapat didedahkan lagi, yang bestnya tahun nih, ada artis jemputan, sambil makan sambil layan lagu live tau, mai la ramai2 beraya dengan kami, lupakan sengketa lama jika ada, kami pun manusia biasa, tak lari dari kesilapan, time nih la nak bermaaf-maafan.... kita hidup tak lama.... kedah ni pun tak luas mana, sama2 la kita menjaganya...
akhir kata
kami di pejabat belia dan sukan daerah kota setar
memohon ampun dan maaf kepada semua belia2 dan persatuan-persatuan
terlebih terkurang tu harap dihalalkan
SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI 1430H

Monday, August 17, 2009

Salam Ramadhan 1430H

Assalamualaikum,
Dikesempatan ini
Kami Warga Pejabat Belia dan Sukan Daerah Kota Setar
Ingin mengucapkan Selamat Berpuasa kepada semua belia
TERUTAMANYA BELIA DALAM DAERAH KOTA SETAR
seterusnya PARA PENGUNJUNG blog ini.
Puasa bukan setakat menahan lapar dan dahaga ja tau...
Puasa ni baik untuk kesihatan, tak pernah dengag ada kawan2 mati sebab berpuasa....
Encik Own pun dah berazam NAK POSA PENUH tahun ni.....
haaa hangpa semua jangan kalah lak ngan Encik Own...
malu ja nanti.....
Jangan lupa niat puasa tau....
Terawih pun jangan time awal ramadhan ja....
Sesiapa yang tinggal berdekatan dengan masjid-masjid atau surau-surau seperti senarai di bawah, rajin2lah singgah dan ikut serta PROGRAM RAKAN MUDA RAMADHAN (SOLAT TERAWIH, WITIR DAN TADARUS AL-QURAN)...
1. MASJID AN-NUR : KG TOK KELING, ALOR SETAR
2. MASJID KUBANG ROTAN : KUALA KEDAH
3. SURAU ALOR SEMADOM : ALOR SETAR
4. SURAU TAMAN INDAH : TITI GAJAH
5. SURAU ASRAMA GEMILANG : KOLEJ UNIVERSITI INSANIAH
6. SURAU KOLEJ PEMBANTU PERUBATAN : ALOR SETAR
7. SURAU PERUMAHAN AWAM KUALA KEDAH
8. SURAU SEK MEN AGAMA MAHAAD DINI
9. SURAU SEK MEN KEB ALOR JANGGUS
10. SURAU SEK MEN KEB TENGKU ABDUL MALEK

Monday, April 13, 2009

FUTSAL CHALLENGE RAKAN MUDA ALOR SETAR 2009

PADA:
10 APRIL 2009
DENGAN KERJASAMA:
KELAB RAKAN MUDA ALOR SETAR & AKADEMI KESAPOL
BERTEMPAT DI :
GELANGGANG FUTSAL PERUMAHAN POLIS DERGA JAYA


GIMIK PERASMIAN OLEH CIK ZAM
PEGAWAI RAKAN MUDA DAERAH KOTA SETAR


SEPAKMULA OLEH PASUKAN CHE PAH CORNER
PADA PERLAWANAN PEMBUKA TIRAI KEJOHANAN


AHLI JAWATANKUASA KELAB RAKAN MUDA ALOR SETAR
MENGANJURKAN PAMERAN RAKAN MUDA
SEBAGAI ACARA SAMPINGAN KEJOHANAN


TAHNIAH BUAT KELAB RAKAN MUDA KUALA KEDAH KERANA TURUT SUDI MENYERTAI KEJOHANAN SEBAGAI TANDA SOKONGAN
(NO. 7 : PENGERUSI KRM KUALA KEDAH : MAIN SEBAB KENA PAKSA?)
SEBAHAGIAN PESERTA MENUNGGU GILIRAN DI BAWAH KHEMAH....
TAKLAH TENSION BANDING DENGAN KENA TUNGGU TGH PANAS.

















About Me

No 228, Tingkat 1 & 2, Kompleks Komersial & Terminal Bas Shahab Perdana, Lebuhraya Sultanah Bahiyah 05350, Alor Star, Kedah Darul Aman